Белгиец 19 години не разбрал, че бил женен за мъж 26.11 | 21:52

Той поиска анулиране на брака

От Андриян Георгиев

Белгиец поиска анулиране на 19-годишния си брак с индонезийка, оказала се мъж по рождение, пише в. Daily Telegraph.

Ян се оженил за индонезийката Моника през 1993 г. По онова време тя работела като бавачка на децата му от първия му брак. Сватбата се състояла въпреки трудностите, които създали белгийските имигрантски власти.

Щастието на двойката било безоблачно цели 19 години допреди няколко седмици, когато Ян открил, че съпругата му по рождение била мъж, подложил се на операция за смяна на пола.

Сега Ян е на 64 години. Той твърди, че се чувства напълно измамен и си спомня колко трудно успял да убеди белгийските имиграционни власти да приемат съпругата му, защото те се съмнявали в датата на раждането ѝ и документите ѝ за  самоличност.

Ян признава, че не е забелязал нито една мъжка черта у Моника, нито пък нещо странно, докато правели секс.

До разкритието се стигнало, след като 48-годишната Моника си намерила работа на пълен работен ден. Тогава тя започнала да се облича младежки и предизвикателно и да си разменя любовни послания с други мъже по имейла.

Децата на Ян дочули слухове за разюзданото поведение на мащехата им. Един от тях дори намеквал, че Моника била всъщност мъж, променил оперативно пола си.

Ян попитал директно Моника с надеждата, че слухът ще се окаже лъжа, но тя потвърдила, че е истина. Тъй като обаче операцията била направена преди познанството ѝ с Ян, Моника не намирала за редно да му споделя миналото си на мъж.

Ян сега посещава психиатър и се опитва с помощта на адвокати да разтрогне брака си. Белгийски съд обаче засега му забрани да гони Моника от общото им жилище, допълва БТА.

Най-четени