Бойко Борисов е най-желаната компания за Св. Валентин 10.02 | 10:23

Премиерът е мечтаната компания за Свети Валентин, наред с холивудски звезди

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов е един от най-желаните кавалери за среща на Свети Валентин. Той се нарежда до куп световноизвестни звездни символи. Това показаха данните от анкета на два популярни сайта за търговия в навечерието на празника на влюбените.

В нея се включиха 800 потребители на двете платформи. 71% от участниците в проучването залагат на интимната вечеря на свещи, докато едва 12% имат планове да пътуват.

Повечето необвързани пък ще излязат на среща с приятели, а 14% ще си останат сами вкъщи.

Половината от анкетираните ще разчитат на собствената си креативност, за да споделят вдъхновяващо послание с любимия човек, а останалите ще се допитат до различни ресурси в интернет.

Глобалната мрежа е най-обичайното място за идеи и предложения за подаръци за влюбени – близо 60% ще преровят виртуалното пространство в търсене на най-подходящия подарък.

Бързината и удобството на интернет пазаруването ще предпочетат 45% от участниците в анкетата. На традиционната обиколка по магазини и бутици ще тръгнат 42% от запитаните, 30% ще се отправят директно към моловете.

Фаворити сред подаръците за Свети Валентин са парфюмите с 26% и саморъчно изработените подаръци със 17%. Непосредствено след тях са пътуванията и плюшените играчки с 16%.

Планираните покупки за празника отчасти се припокриват с желаните - 39% мечтаят за пътуване, а парфюм очакват да получат една трета от потребителите. На бижу от любимия се надяват 29% от анкетираните.

Близо 40 на сто от влюбените са готови да похарчат между 30 и 100 лв за подарък, като 17% биха отделили над 100 лева. 39% от потребителите ще се стремят да не надхвърлят миналогодишния бюджет, а 23% са склонни да подарят нещо по-скъпо спрямо миналата година.

Запитани с коя известна личност биха празнували, 24% от мъжете се спират на Анджелина Джоли, следвана от Ева Лонгория с 12%, Мария Илиева с 10,5% и Диляна Попова с 10%.

По-малко почитатели намират Шакира (9%), Скарлет Йохансон (8%), Холи Бери (7%) и Лейди Гага (5%). Най-желани от жените се оказват Вин Дизел с 18%, Брад Пит с 15% и Джордж Клуни с 14%.

Премиерът Бойко Борисов е най-предпочитаният българин, с когото 11% от дамите искат да прекарат Свети Валентин.

Компанията на Том Круз и Каванч Татлъту избират 10% от жените, а от новата генерация родни звезди най-много гласове събират Калин Сърменов (6%) и Деян Донков (3%).

Данните са предоставени от агенция V+O.

 

Водещи

Най-четени