Борис Бекер се съди със свещеник заради такса 01.11 | 14:33

Тенисистът отказва да плати поисканата му петорно по-висока такса

От Олга Андреева

Германската тенис легенда Борис Бекер се появи в швейцарски съд в петък, за да оспори такса от 9600 швейцарски франка (7850 евро), поискана от свещеник, служил на сватбата му.

Бекер подчерта, че свещеникът облага с такса от 2000 франка (1630 евро) "редовните" сватби, докато за неговото събитие в швейцарския ски курорт Сейнт Мориц през 2009 г. е поискал около пет пъти повече.

"Не искам да изглеждам стиснат, но това е пет пъти над редовната такса", заяви Бекер, който се появи в съда с патерици заради травма на крака, съобщи швейцарската информационна агенция ATS.

Тенисисътът се ожени за дългогодишната си приятелка Лили Керсенберг на пищна церемония през юни 2009 г.

"Свещеникът иска да ме одере. Решението ми да не платя тази такса е принципно", подчерта той.

Американският пастор Брент Фишер, който е известен с бракосъчетаването на знаменитости, вече се срещна с Бекер в съда, когато на тенисиста беше отсъдено да плати 1988 швейцарски франка (1620 евро). Делото сега ще бъде гледано от по-високостоящ съд в кантона Цуг.

Фишър твърди, че иска по-голяма от обичайната си такса заради допълнителната работа, която е трябвало да свърши около подготовката на сватбата на Бекер, включително пътуване до Цюрих, за да се срещне с музикант.

Освен това си е фактурирал и около четири часа допълнителна работа, изразяваща се в даване на интервюта за германски телевизии, посочва ежедневникът Bild.

Съдебното решение се очаква през следващите седмици.

Водещи

Най-четени