Британски учени: „Игрите на глада“ ще станат реалност в края на 21 век 23.06 | 21:35

Хобито на богатите с лов на хора ще стане толкова популярно, а планетата - пренаселена и без ресурси, че ще го узаконят

От iNews.bg

През 2100 г. ловът на хора ще е толкова разпространено и популярно хоби сред богаташите, че във всички случаи ще бъде узаконено. Това прогнозират учени-футуролози от британския Университет в Централен Ланкашир пред сп. "Фючърс".

Даниел Райт и колегите му предполагат от университета са убедени, че ловът на хора като спортни игри за наддаване сред богатите хора на планетата, ще е разпространено в края на нашия век, а към 2200 г. вече ще се излъчва и по телевизията, както е във филма "Игрите на глада”.

Според учените предпоставка за развитието на този вид занимания през свободното време е растящата популярност на "тъмния туризъм” – посещения в концлагери, всевъзможни музеи, където са показани уреди за мъчения и т.н. В резултат от всеобщото увличане по убийствата и жестокостта, под въздействието на съвременното кино и медиите хората ще започнат да възприемат смъртта като зрелище.

Недостигът на чиста вода, изчезването на хранителни ресурси, пренаселеността ще доведат до това ликвидирането на излишното население да се превърне в норма. Оттам не е далече и до превръщането на подобни "демографски мерки” в зрелище, отбелязва футурологът Райт.  

Водещи

Най-четени