Брутални уреди за мъчения, използвани не чак толкова отдавна 19.08 | 11:12

Причинявали са неописуема болка

От iNews.bg

Хората са измъчвали други хора, откакто изобщо съществуваме. С развитието на човешките същества и света около тях методите за причиняване на болка също претърпяват трансформации. Уредите за мъчения, използвани в миналото, могат да ви поразят с изключителната им жестокост и бруталност. Подобни машини на ужаса в наши дни биха предизвикали обществен потрес и ще бъдат моментално забранени. Преди не чак толкова много години обаче са били използвани за наказание и публично порицание. Вижте за какви брутални изтезания става дума.

Вилицата на еретика

1365263

Този уред за мъчение представлява парче метал с остриета в двата края, наподобяващо вилица. Едното острие се поставяло под брадичката, а другото - на гръдната кост. Уредът се закрепял и стягал с колан около врата на жертвата. В момента, в който мъченикът се унесял или изгубел контрола над тялото си, гърлото и гърдите бивали пронизвани.

Гилотина

1365262

Гилотината е един от най-известните уреди за екзекуция. Представлява остър като бръснач нож, прикрепен към въже. Главата на жертвата се поставя в средата на рамката, острието се пуска и... главата се отделя от тялото. Този метод се е смятал за един от най-хуманните, защото жертвата няма време да изпита болка.

Уред за разкъсване на език

1365264

Устройството наподобява големи ножици, които без усилие могат да отстранят езика на жертвата. Устата на мъченика се отваряла със специален уред, наречен "отварачка за уста", след което остриетата на ножиците докосвали езика. В този момент винтът бавно се затягал, като предизвиквал ужасна болка. След като езикът бил добре затегнат, бивал грубо разкъсан.

В Div.bg ще можете да прочетете за всички брутални уреди за мъчения, използвани редовно от нашите предци.

Водещи

Най-четени