В Южна Корея забраниха кафето в училищата 30.08 | 16:44

Целта е да осигури по-здравословен живот на ученици и учители

От Ани Романова

Южна Корея въвежда забрана за продажбата на кафе в училищата с цел да осигури по-здравословен живот на ученици и учители, съобщи в. "Гардиън", цитиран от БТА.

Всички машини за автоматична продажба и павилиони в началните и основните училища трябва да спрат продажбата на продукти с кафе до 14 септември, обяви министерството по безопасността на храните и лекарствата.

Промяната цели да създаде по-здравословни навици у децата и тийнейджърите, обяснил представител на ведомството, цитиран от "Кореа таймс". Ще направи така, че забраната да се спазва, без изключения, добавил той.

Тази забрана е част от по-широка кампания на властите за намаляване на храни и напитки с повечко калории или съдържание на кофеин. Тя последва съобщения в медиите ,че някои ученици получавали сърцебиене след пиене на кафе. Имало още случаи на замайване, ускорен пулс, нарушение на съня, нервност и други симптоми.

Много ученици пият кафе или енергийни напитки, смятайки че това ги държи бодри и това ще помогне за резултатите им в силно конкурентната и взискателна образователна система в Южна Корея.

Снимка: Prxabay

Водещи

Най-четени