Да живееш заобиколен от стъкло (ВИДЕО) 22.10 | 15:51

Вижте един истински стъклен дом за 500 долара

От Цанка Донкова

Когато се започне строеж на къща обикновено се спазват няколко основни правила. Те включват правилно изложение, добро местоположение и толкова прозорци, че да може слънчевата светлина да осветява дома без проблем.

По принцип повечето архитекти спазват тези правила. Има обаче случаи, в които се стига до крайности. Подобна е ситуацията с къща, направена изцяло от стъкло.

Двойката млади творци Ник Олсън и Лайла Хорвиц я създават след вдъхновяваща разходка и разговор в гората само за скромния бюджет от 500 долара, разказват от "ЙахууХоумс".

27-годишният фотограф Ник Олсън, който работи със старомоден и труден фотографски процес, и 23-годишнатадизайнерка на ръчно шити дрехи Лайла Хорвиц, се срещат на творчески семинар в Пенсилвания. Още в началото на тяхната връзка Ник кани Лайла на гости в семейните земи в Западна Вирджиния. Една вечер двамата отиват на разходка в гората, която приключва с видение.

Докато слънцето бавно залязва зад един хълм, младата двойка започва да обсъжда невероятната игра на светлината в този момент. Какво би било, зачудили се те, ако можеш да следиш промените на светлината през деня просто от мястото, на което живееш?

След това моментно решение и двамата напускат работните си места, за да наемат бус и да обикалят от щат на щат в търсена на подходящите прозорци за дом, построен напълно от стъкло.

Вижте повече за проекта и видео, което го представя в Econ.bg.

Най-четени