Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.
Всяка домакиня се стреми да зарадва близките си с вкусно приготвени ястия. На пръв поглед захарта няма място в месните ястия, но има изключение. Опитните домакин я добавят към каймата поради 2 причини.
На първо място, тя е идеалното средство да спасите пресолената кайма. В случая може да помогне единствено захарта. За целта към 1 кг кайма трябва да се добави 1 супена лъжица захар. Не забравяйте да овкусите каймата и с подправки - чубрица, кимион, червен и черен пипер.
Благодарение на захарта кюфтетата придобиват златиста и хрупкава коричка по време на пържене. Това е втората причина опитните домакини да я добавят винаги към каймата. Вместо захар може да се използва и мед.
Президентът на КНСБ подчерта, че протестната готовност във ВУЗ-овете остава за след изборите
19.05 | 12:01
19.05 | 10:00
19.05 | 10:40
Детето се загуби ло по време на разходка в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир
19.05 | 09:30
ПП-ДБ са на четвърта позиция с 13,7% след ДПС с 14,2%, ако изборите бяха днес
19.05 | 11:00