Древните космодруми на Земята 10.05 | 17:04

Тези обекти съществуват от незапомнени времена и може би са ни оставени от извънземни цивилизации

От iNews.bg

Според привържениците на палеовизита в древни времена нашата планета активно е посещавана от пришълци.

Те научили земляните да обработват земята и на редица занаяти, дали им знания по медицина и строеж на Слънчевата система.

Напускайки Земята, извънземните оставали след себе си не само полезни знания и редица древни митове и предания, но и съвсем реални следи, например своите космодруми…

Главното космическо летище на пришълците

С лека ръка писателят Ерих фон Деникен назовал като главен древен космодрум на извънземните на нашата планета прочутата пустиня Наска в Перу:

"Близо до съвременния град Наска на пустинната равнина някога се приземявали пришълци от други светове и изградили временен космодрум за своите кораби, състоящ се от две писти. Корабите патрулирали в околностите на Земята. Когато космонавтите изпълнели задачата си, се прибирали на своята планета."

Според Деникен местните племена дълго чакали връщането на "боговете", но те така и не се появили. Тогава решили да ги привлекат и започнали да строят нови писти в пустинята. Когато това не дало резултат, индианците изобразили на земната повърхност гигантски насекоми и животни.

Ето по този начин, както смята Деникен, Наска се е сдобила със своите знаменити геоглифи. Разбира се, подобни доводи не се възприемат сериозно нито от археолози, нито от историци, нито дори от много уфолози.

Доводите са, че корабите на пришълците, на стадия на развитие на космическите полети, трябвало да притежават способности за вертикално кацане и излитане, затова не се нуждаели от писти.

Освен това в пясъка на пустинята след дъжд не можело да се кацне. Впрочем защо да се изключва, че в пустинята Наска са се приземявали самолети на хиперборейци или атланти, а може би и на вимани.

Съществува и хипотеза на Джим Удман и Джулиън Нот, според която индианците от Наска може да се издигали във въздуха и че първи в света може да са направили примитивни балони от тънка плътна тъкан, пълнени с топъл въздух.

Всичко за местата, смятани за "извънземни летища" плюс снимки и видеа можете да разберете в Мегавселена.

Водещи

Най-четени