Ето това се казва добра идея 29.07 | 13:00

Как американски студент измисли да плати следването си

От iNews.bg

Образованието не е шега работа и определено си трябват пари за него. Затова американският студент Джеси Грейнджър намери интересен начин да уреди този въпрос, при това само с едно писмо.

През 2011 г. момчето написало писмо на Обама. В него разказало историята на живота си, която определено е доста драматична. Още на 13 години останал сирак, после 4 години сменял различни приемни семейства, където се сблъскал с доста неприятна гледка. В един момент му писнало да живее сред алкохолици, наркомани, бездомни и постоянно насилие. Затова решил, че не иска такова бъдеще за себе си.

"В деня, когато навърших 17 години, излязох от къщи с чанта, в която имаше няколко книги, дрехи и Библията на моята майка, и тръгнах на пътешествие, което завинаги промени живота ми", пише Грейнджър на президента.

За негов късмет, попаднал на добри хора в Южна Каролина. Благодарение на тях дори завършил колеж, а когато бил приет в университета, се оказало, че няма как да плати образованието си. Не му стигали 10 хил. долара и затова потърсил съвет какво да прави не от кой да е, а от Обама.

"Най-добрият съвет, който мога да ти дам, е да завършиш образованието си. Гордея се с теб!", отговорил държавният глава.

От каква сума започва наддаването за писмото, можете да разберете на страницата на Econ.bg.

Водещи

Най-четени