Жените говорят с майка си по телефона 4,5 месеца 14.03 | 13:00

Една от три жени се чува с майка си най-малко три пъти на ден

От Олга Андреева

Говорят ли прекалено дълго жените по телефона и особено с майките си? Проучване установи, че средностатистическата жена ще прекара четири и половина месеца от живота си в разговори по телефона с майка си.

Повечето жени се чуват поне веднъж на ден по телефона с майка си, като средно разговорът продължава 21 минути. Крайният резултат е получен при изчисляване на база на 25-годишен период, тъй като се смята, че горе-долу толкова време контактите между майката и дъщерята са предимно под формата на телефонни разговори.

Една от три жени пък се обажда на майка си най-малко по три пъти на ден и прекарва общо 63 минути в бърборене с нея, съобщи Newslite.tv.

За сравнение – бащата ще е късметлия, ако получи едно обаждане от дъщеря си веднъж на няколко дни, което не продължава повече от 15 минути.

Темите на разговор между майка и дъщеря обхващат широк спектър - от здравословни проблеми и тревоги, свързани с пари, през това какво се случва в последния сериал и споделяне на клюки за другите членове на семейството, до приказки за работа, храна и пазаруване.

Изследването е обхванало 2000 жени във Великобритания и има за цел да подчертае колко е силна връзка между майки и дъщери.

Водещи

Най-четени