Извънземните са си заплюли Кавказ (ВИДЕО) 02.07 | 20:45

Пътеводител на уфолога: къде прилита НЛО

От Антония Михайлова

По цял свят 2 юли се празнува като Ден на уфолога. Той е посветен на тези, които изучават загадъчни явления и обекти, на които се приписва извънземен произход.

Но ако НЛО съществуват, то къде можем да ги видим? За да отговори на този въпрос, Vesti.ru е съставила списък на най-любимите на пришълците места.

Секретното летище на извънземни в Крим

Дълго време визитите на пришълците на Земята оставаха тайна. Хората от уста на уста си предавали легенди за светещи летящи чинии, които неочаквано се появявали и необичайно бързо се придвижвали.

В съветски времена този проблем сериозно заинтересувал властите. На територията на Крим бил построен засекретен наблюдателен пункт за изследване на поведението на НЛО, функциониращ и до днес.

Местните жители твърдят, че местата тук наистина са паранормални. Те редовно наблюдавали в небето ярката светлина на космически лайнери, а в горите можело да се открият истински, ама съвсем истински кости на извънземни.

Пришълците джуджета от кавказките долмени

На Кавказ има още едно загадъчно място, за което досега се знае малко. Прочутите каменни долмени са на пет хиляди години и до наше време са се съхранили около три хиляди. В стари времена местните жители се отнасяли към тях с трепет и разправяли легенди.

Смятало се, че долмените са дом на джуджета, дошли от друга планета. Те хипнотизирали хората и ги карали да си строят нови жилища. В наши дни тези каменни постройки се явяват главното чудо на Кавказ и привличат огромно количество хора.

Молебска аномална зона

Пермският край също се славел с наличието на аномална зона. В древна Молебка бил открит зловещ триъгълник. Казват, че именно там можело да се установи контакт с извънземни цивилизации. Е, засега освен тайнствени каменни лабиринти уфолозите не са откривали друго. На територията може да попадне всеки желаещ, но само за кратко. Мощното енергийно поле в триъгълника въздействало пагубно на земляните.

Тайната на Балтийско море

На дъното на Балтийско море лежи загадъчен обект, напомнящ легендарния космически кораб на Хан Соло от "Междузвездни войни". Отгоре той има дупка с форма на яйце и странни образувания, подобни на покрити със сажди огнища. Този обект може да се види само със собствени очи, тъй като при приближаване към НЛО преставали да работят камери, осветителни уреди и друга техника.

Пришълци по съседство

Изобщо не е задължително да се ходи далече, за да се види необяснимо явление. Уфолозите постоянно получават нови видеозаписи, снимки и съобщения за НЛО, забелязани близо до големи градове. Например жителите на Подмосковието често съобщавали, че виждали странни дискообразни обекти над домовете си и светещи лъчи в горите.

Водещи

Най-четени