Индиец спечели „Стани богат“ 27.10 | 15:53

Беден служител от индийската държавна администрация сбъдна „Беднякът-милионер“

От Олга Андреева

Сюжетът на филма от 2008 г. "Беднякът-милионер", спечелил "Оскар", се сбъдна в реалния живот за 26-годишния индиец Сушил Кумар, съобщи в. Guardian.

Беден служител от държавната администрация стана първият човек, спечелил 1 милион долара в индийското издание на световноизвестната игра "Стани богат" ("Who Wants to be a Millionaire?"), след като отговори вярно на всички въпроси.

Кумар се превърна в сбъднатата мечта на милиони индийци, които копнеят да се измъкнат от бедността и мизерията.

Преди Кумар да играе в шоуто, което е записано във вторник и ще бъде излъчено следващата седмица, той е печелел по 120 долара месечно като държавен служител и отделно се е трудел като частен учител в източния щат Бихар, един от най-бедните в Индия.

Със средствата Кумар не можел да си позволи дори да има телевизор в дома си и ходел у съседи да гледа предаването "Стани богат", което набира все по-голяма популярност в страната.

26-годишният мъж смята да изхарчи практично спечелените пари – за нов дом, в който да живее със съпругата си, с която са се оженили преди пет месеца, за погасяване на дълговете на родителите си и, за да помогне на братята си да започнат бизнес.

Освен това е решен да построи в родния си град библиотека, така че местните деца да получат достъп до книги и знания, за които той е мечтал.

Водещи

Най-четени