Индийски министри изхвърчаха заради порно по време на работа 08.02 | 16:36

Министрите гледали нецензурно видео насред заседание.

От Диана Цветкова

Трима индийски щатски министри, включително отговарящият за правата на жените и младежта, подадоха оставки, след като бяха хванати да гледат порно по време на сесия на местния парламент в Карнатака.

Политиците сдават постовете, след като бяха "изобличени" в новинарските емисии. Местни медии показаха Лаксман Савади да гледа клипче на мобилен телефон, а след това да го показва на колегата си К. К. Патил.

Заради порно скандала напусна и щатският министър на науката и технологиите Kришна Пакемар, който е собственик на злополучния мобилен телефон.

Тримата отричат да са гледали порнографски материали, но казаха, че подават оставки, за да избегнат срама за управляващата на местно ниво консервативна партия. Поискаха и разследване на случая, за да се докаже, че са "чисти".

Прегрешилите политици си навлякоха гнева не само на правозащитни организации и десни групи в консервативна Индия, но и от управляващата на национално ниво партия, която поиска местният парламент в Карнатака да се разпусне.

"Живеем в страна, в която все още съществува мисленето, че жените са стока за еднократна употреба", заяви бившият федерален министър за правата на жените Ренука Чоудхари пред CNN.

Въпросът с правата на жените в Индия е доста наболял. В патриархалната страна те все още са изправени пред редица заплахи като изнасилвания, домашно насилие, принудителни бракове или убийства заради погазване на честта, отбелязва Reuters.

Водещи

Най-четени