Искате да сте кралска особа - трябва ви замък! 13.07 | 09:37

Вижте кои са 10-те най-големи замъка в света

От Лазар Тодоров

Отдавна е отминало времето, в което замъците са били единствените луксозни домове. Днес има разкошни примери за лукс и стил сред съвременните сгради. Въпреки това, когато заговорим за замъци, всички си представяме величие и приказност.

Тези сгради съхраняват световното историческо наследство и в тях често са се разигравали събития, променили историята на света.

И днес доста хора мечтаят да живеят в замък. Но малцина са тези щастливци. Ако и вие искате да сте сред тях и си търсите нов дом, вижте кои са 10-те най-големи замъка в света.

Цитаделата на Халеб (Алепо)

Перлата на Сирия е висока 50 метра и покрива земна площ от 39 804 квадратни метра. Замъкът е частично запазен и през многовековната си история неведнъж е бил укрепление по време на Кръстоносните походи.

Проучвания са показали, че в първоначалния си вид Цитаделата е построена още през 3 000-ната година преди Христа и последователно е била окупирана от гърците, византийците, аюбидите и мамелюците. Сегашният ѝ вид е конструиран от Византия през XIII век след Христа.

Вижте и останалите на Econ.bg.

Водещи

Най-четени