Как да оцелеем на предстоящите празници 28.11 | 09:00

Декември ще ви се завие свят от празнуване

От iNews.bg

Освен с богата трапеза и евентуално някакви подаръци, семейните празници са събития, отличаващи се с това, че цялото семейство се събира в един дом и около една маса и след първите час-два, в които всичко е песен, някой чичо се напива и започва леко да се заяжда, разказвайки "мили" истории от миналото. Не след дълго вече някой е разреван, друг пуши нервно на балкона, а трети крещи и говори за наследство и някакви имоти.

Възможно ли е човек някак си да се спаси от всичко това, като все пак отиде на въпросното семейно събитие. Да, възможно е и сега ще ви дадем 10 съвета, с помощта на които дори има шанс да си изкарате добре.

1. Започнете да пиете

Ама пийте толкова, че да забравите имена, къде сте, какво правите, всичко. В един миг говорите с леля си Цеца, а в следващия дебатирате с Тодор Живков за падането на режима и клатенето на топките на коча. Ако се напиете много, роднините ви просто ще започнат да ви избягват.

2. Използвайте клиширани отговори

Наизустете си различни фрази, които можете да използвате в определени ситуации. Така или иначе ще чуете познатите ви истории, които всяка година се разказват през масата, идеята е да отбягвате разговорите с подходящи реплики.

3. Бъдете смотани

Всеки път, когато някой роднина понечи да ви заговори, бутайте му чая, виното, разливайте му супата. В момента, в който въпросният роднина се вкопчи да чисти и попива, опитайте се да го заговорите и той сам ще ви отсвири, защото е зает да соли мазното петно от панталоните си.



Най-четени