Как изглежда светът в "Игра на тронове" през очите на Джордж Мартин (СНИМКИ) 30.10 | 11:08

Историята на измисления Вестерос ще бъде разказана в нова книга

От Пламена Вълчева

Джордж Мартин може и да държи феновете на поредицата "Игра на тронове" в напрежение, тръпнейки в очакване цяла година да се появи новата му книга, но за сметка на това е решил да ги заинтригува с нещо ново. 

Историята на измисленото кралсто Вестерос ще бъде разказана в книгата: The World of Ice and Fire: The Untold History of Westeros and the Game of Thrones (Светът на огън и лед: Неразказаната история на Вестерос и Игра на тронове). В книгата феновете ще могат да надникнат в света на Мартин през неговите очи и да видият как изглежда Железният трон. 

"Представях си определени версии на замъците. Много и различни художници се опитаха да ги пресъздат по корици, карти и игри. Някои от тях създадоха наистина изумителни версии, но не съвсем точни на това, което аз си представях, споделя Мартин. 

'Светът в "Игра на тронове" е голям и става все по-голям. Новата ми книга обяснява хиляди години от историята на Вестерос, Есос и други близки и далечни земи. Въпреки това, има какво още да се разкрие в следващата книга."

Авторът споделя, че за илюстрациите в книгата си е работил в тясно сътрудничество с художниците, за да се получат образите и местата по начин, по който той ги вижда. Castle Black, The Wall и King's Landing може да видите в галерията ни. 

Ето как изглежда например Зимен хребет (Winterfell): 

1424275

По отношение на начина, по който е изглеждал трона в миналото, авторът казва: "Това е страхотен трон и той наистина се превърна в символ, но това не беше наистина представата ми за Железния трон. В тази книга вие ще видите как изглежда Моят Железен Трон": 

1424266

Водещи

Най-четени