Как можем да разберем коя храна е качествена за няколко секунди? 06.05 | 14:30

Нужна ни е малко помощ

От Беатрис Николoва

Сигурно много искате да може да разберете коя храна е качествена само като я погледнете. Това вече е напълно възможно, джобен скенер , разработен от израелски специалисти, е идеалният помощник за целта. Джаджата е много практична, тъй като с нейна помощ ще разбираме калории, мазнини, въглехидрати, протеини, качеството, зрелост или потенциалното разваляне на продуктите, пишат от Gizmag.

Разработеното от компанията "Consumer Physics" със седалище в Тел Авив приспособление SCiO сканира различни обекти - храни, растения, лекарства, и изпраща информацията до смартфона на потребителя. Голямо предимство на преносимия скенер е, че може в реално време да идентифицира състава и да проверява автентичността на лекарства, анализирайки молекулярния им състав и сравнявайки го с лекарствена база данни.

1270276Устройството, което реално представлява миниатюрен спектроскоп, може да анализира и нивата на влагата в растенията, съобщавайки на потребителите дали е необходимо да ги полеят. Тази джаджа определено ще улесни живота ни.

 

 

Водещи

Най-четени