Как се приготвя перфектното кафе? 30.12 | 09:48
Специалисти от университета "Томас Джеферсън" в град Филаделфия, щата Пенсилвания, уверяват, че когато кафето се приготвя на стайна температура по дългия, тъй-наречен студен способ, то става по-малко кисело и по-сладко при консумация, съобщава изданието "Сайънтифик рипорт", преаде Дарик. Учените сравнили вкуса на напитката при различните начини на приготвяне на кафе. Когато смлените зърна се подложат на топлинно въздействие, получената течност киселее. А когато кафето се накисне при стайна температура и се държи да се разтвори в продължение на едно денонощия, тогава е налице студеният способ. Получава се силен и много ароматен концентрат, който може да се консумира приразреждане с вода едно към едно. Може да се прибави по желание, мляко,сметана, лед и т.н. Така приготвеното кафе е и по-сладко на вкус. Неговата концентрация не се влияе от това колко едро е било смляно кафето. При този способ се получава по-висока концентрация на кофеин и на хлорогенова киселина.
Водещи
-
До 22°C днес: Повече слънце, затопля се
Ще духа слаб до умерен източен вятър, по-късно през деня ще се ориентира от югоизток
27.04 | 09:15
-
Празнуваме Лазаровден!
Вижте какви са поверията и какво не бива да се прави на празника
27.04 | 09:00
Най-четени
-
Празнуваме Лазаровден!
Вижте какви са поверията и какво не бива да се прави на празника
27.04 | 09:00
-
До 22°C днес: Повече слънце, затопля се
Ще духа слаб до умерен източен вятър, по-късно през деня ще се ориентира от югоизток
27.04 | 09:15
-
ЦИК отказа участието на партия „АТАКА“ на Волен Сидеров в изборите две в едно на 9 юни
Причината Комисията заличи регистрацията на партията е недостатъчен брой подписи за...
26.04 | 11:15