Какво обичат да купуват жените? 05.10 | 07:08

За странностите на нежния пол, когато обикалят по магазините...

От iNews.bg

Небезизвестна тайна е, че жените обичат да пазаруват. Но дали имат любима покупка? Разбира се, че да!

И съвсем в женски стил това се оказва чантата. Жените получават повече удоволствие от покупката на чанта, отколкото от всичко друго, което са си купили или си мечтаят да си закупят, твърди проучване, цитирано от в. Daily Express. Сдобиването с новата мечтана чанта се оказва дори по-голяма тръпка от намирането на лъскавите и удобни нови обувки.

Всяка четвърта жена споделя, че се чувства по-щастлива, когато дава пари за модерна чанта. Лятната рокля и добре прилепналите джинси са сред топ 10 на любимите покупки на дамите.

Козметичните продукти и бельото също са на челно място в списъка с любими покупки на нежния пол, съобщава още изданието за онлайн пазаруване Saveme4later.com, цитирано от AFP. "Всеки знае, че жените обичат пазаруването, но е интересно да се види какво обичат да си купуват и коя покупка им доставя най-голямо удоволствие", допълва говорителят на сайта Дермот Денехи.

Според проучването дамите отделят най-много време в размисли, когато искат да си купят зимно палто, докато бельото се оказва покупката, която жените предприемат с лека ръка и са склонни да я извършат на момента, в който им е хрумнала прищявката да имат нов сутиен.

81% от жените са споделили още, че са по-внимателни с парите си – сега, в сравнение от преди 5 г. Може би, именно заради това те се чувстват по-удовлетворени, когато си купуват нещо ново.

В списъка с топ 10 покупки на нежния пол са още билети за концерти, бижута, шоколадови бонбони. Няма как да пропуснем и малката черна рокля, която всяка уважаваща себе си жена трябва да има в гардероба си (дори и да не й е особено необходима).

 

Водещи

Най-четени