Какво се прави с 52 000 паунда, попаднали в сметката ви по случайност? 02.04 | 22:30

Шопинг терапия с чуждите пари

От Пламена Вълчева

Млада жена се спуска да харчи пари часове след като те са преведени по грешка в банковата ѝ сметка, предава Daily Mail.

52 000 паунда случайно се озовават в сметката на 23-годишната Михаела Хътчингс, след като несръчен съветник ги превежда в банковата ѝ сметка. В момента, в който Михаела осъзнава, че в банковата ѝ сметка е постъпила огромна сума пари, тя взема най-изгодното за нея решение - отива на шопинг за маркови дрехи и аксесоари. Желанието ѝ да се обади за допуснатата грешка не се събужда и вместо това тя отива на пазар. 

След като служители разбират за неправилния трансфер, осъзнават, че момичето е превело 40 000 паунда в инвестиционна сметка по съвет на нейната банка, която от своя страна не е знаела за недоразумението. В допълнение девойката превежда сума в банковата сметка на майка си.

Момичето е обвинено в нечестност и задържане на неправилно кредитиран банков трансфер. Съдията не я оправдава, макар да е била повлияна от приятеля си да похарчи парите.

Михаела е осъдена на 12-месечен общественополезен труд и 150 часа неплатен труд. Според съдията по процеса момичето не притежавала никакво чувство за вина и е знаело, че нещата ще приключат зле, но не е пожелало да постъпи честно и да върне парите доброволно.

Девойката не е пропуснала да се похвали със снимки с новите си скъпи покупки в социалните мрежи, но все пак се е разплакала, като разбрала за наказанието, макар решението на съда да не я праща в затвор.

Водещи

Най-четени