Кое е най-мразовитото място на планетата (ВИДЕО) 25.01 | 13:30

Обикновената зимна температура там е 40-50 градуса под нулата

От Надежда Стоянова

Докато зимата се чуди дали да идва у нас, или да ни остави да почиваме тази година, по някои краища на света климатичните условия са доста неприятни. И с това нямаме предвид само неочаквано бурните виелици от другата страна на Океана, а и някои места с постоянно ниски температури.

Ако зимата не ви е сред любимите сезони, а снегът не само ви депресира, а направо ви ужасява, то със сигурност няма да ви допаднат места като руския град Якутск. Намира се в североизточната част на Сибир, която е най-големият регион в състава на Руската Федерация. През зимата обичайните температури са между 40 и 50 градуса под нулата, а през лятото максимумът е 19 градуса.

Там обаче живеят немалко хора, които са привикнали с неблагоприятните условия и вероятно трудно биха се приспособили към горещините в Африка например. И макар че официално това е най-студеният град в света, според последните данни местните са някъде около 270 хил. души.

Мястото също така е голям пристанищен град, в който всичко си е съвсем нормално. Има две летища, университет, няколко училища, театри и музеи. Освен това там се добиват диаманти и злато, както и нефт и газ.

Е, все пак понякога се налага хората да оставят двигателтие на автомобилите си да работят по цял ден, за да могат да запалят след това. Другото неудобство е, че никой не смее да носи очила навън понеже има голяма вероятност да замръзнат върху лицето му.

Най-четени