Кой е „най-добрият град за мъже“ в света? 12.06 | 09:29

Критериите, по които са оценявани градовете в класацията, са нощен живот, спорт, развлечения и жени

От Виолета Малинкова

Небезизвестното мъжко онлайн списание AskMen състави класация на "най-добрите градове за мъже в света" за 2012 г.

29-те най-добри града в списъка бяха избрани според критерии като нощен живот, предлагани барове и клубове, спорт и развлечения и, разбира се, момичета.

На първо място в тази необичайна класация се оказа Лондон. Освен всичко друго, тази година столицата на Обединеното кралство е световен център и на спорта, предвид провеждането в нея на Летните олимпийски игри за 2012 г. Други силни страни на града са храната и модата.

Съставителите на класацията обаче не са взели под внимание драматичния скок в цените на наемите и хотелите в британската столица преди Олимпийските игри тази година. Някои обекти вече са на такива цени, които едва ли могат да си позволят дори и най-високо платените футболисти от английската Висша лига или топ мениджърите в ситито.

Рекордьор в това отношение е замъкът Angel, разположен в престижния квартал Челси на брега на Темза. Собственикът на 8-спалното имение иска нереалните 55 хил. паунда (66 хил. евро) на седмица за нощувка в него по време на Олимпийските игри. Това е надценка от 30 хил. паунда (36 хил. евро) над обичайната му цена.

За разлика от Лондон, всичко е в пъти по-евтино в Мумбай – вторият в класацията град. Рио де Жанейро пък е трети, но с тенденция да стане първи в списъка на "най-добрите за мъже" градове в света. Той има шанс да стане най-посещаваното сити в света, предвид факта, че там предстои да бъдат проведени Световна купа по футбол през 2014 г. и Олимпийските игри през 2016 г.

Вашингтон, който зае четвърто място, ще се хареса на мъжете, които се интересуват от политика, а петият Шанхай обещава денонощно забавление.

В топ 29 на класацията са още и Хо Ши Мин, Барселона, испанският град Картахена, Ванкувър, Копенхаген, Стокхолм и Буенос Айрес.

Водещи

Най-четени