Кой как яде пърженото пиле по света? 06.07 | 15:57

В някои държави традиционните рецепти са доста интересни

От iNews.bg

От САЩ до Южна Корея от Тайланд до Сенегал, от България до Швеция пърженото пиле е любима храна на всяко място по света. Пържени крила, бутче, филе, предлага се в различни вариации и се поднася с множество добавки- сосове, картофи, зеленчуци. Най-много се консумира пиле в САЩ, съобщават от foodpanda. Там го предпочитат панирано в тиган, а не във фритюрник.

-В Индонезия се приготвя в марината от чесън, куркума и лимонова трева, изпържено в кокосово масло.

-В Канада пилето се сервира върху парче бял хляб с чипс на върха.

-В Китай се овкусява с червен пипер, кимион и анасон.

-В Англия се приготвя кралят на пилешките пържени крила, с тежък пикантен сос.

-Ако поръчате хрупкаво пиле в Сингапур, вероятно ще ви го сервират с няколко пържени скариди като гарнитура.

-В Япония се пържи хрущял от пилешки гърди в соев сос, джинджифил и чесън.

Водещи

Най-четени