Колко елхи ще украсите за Коледа? 07.12 | 18:27

Британско семейство е украсило цели три коледни дръвчета в дома си

От Кремена Бедерева

Въпреки икономическата криза, светът е в треската подготовка за Коледа. Дори се отчита бум на разходите за украса за празниците.

В този дух, едно британско семейство обаче е решило да украси къщата си не с една коледна елха, а с цели три. Те са сложи една елхичка в хола си, в трапезарията и пред външната си врата.

Според данните във Великобритания 76% от британците предпочитат да си купят естествено дръвче за коледна украса, докато 56% са решили да експериментират и да заложат на съвременния дизайн – сребърни или златни елхички.

Някои семейства дори са толкова вманиачени по коледната украса, че са се сдобили с празнични комплекти за спалнята и кухнята, с шарки с коледни елхи, за да са сигурни, че коледното настроение ще се усеща навсякъде, съобщава в. Daily Mail.

Според специалистите основните виновници за треската по коледната украса са децата. 54% от семейства си купуват коледна елха именно заради малчуганите вкъщи.

По-голямата част от анкетираните казват, че ще заложат на най-малко три нови декорации на дърво. Британците разчитат на сребърната и снежна украса, както и на вдъхновението за украсяването на коледната елха от децата си.

Онлайн продажбите пък отчитат 70% от продажбите на коледни дръвчета, тъй като купувачите избират този вид пазаруване пред опцията сами да обикалят за коледната елха. Предимството на онлайн пазаруване на елхи, че елхичките се доставят направя до вратата на купувача.

Водещи

Най-четени