Колко струва един обяд с Уорън Бъфет според вас? 10.06 | 13:00

Според eBay сумата възлиза на „скромните“ 3,46 млн. долара

От Виолета Малинкова

Вчера вечерта (9 юни) в онлайн аукциона eBay беше продадена възможността за обяд с известния американски инвеститор и милиардер Уорън Бъфет за рекордните 3,46 млн. долара. Платилият тази сума, чието име все още е неизвестно, ще получи шанса да си поговори със собственика на холдинга Berkshire Hathaway в знаменития стекхаус Smith & Wollensky в центъра на Ню Йорк, съобщи ИТАР-ТАСС.

В търга са взели участие едва десет души. Любопитното в случая е, че това е 13-ият път, за който Бъфет обявява на търг правото някой да сподели обяда му. Общата сума, събрана досега от тези мероприятия на милиардера, е 11,5 млн. долара. Както винаги, получените средства от аукциона ще бъдат дадени на благотворителната фондация Glide Foundation. Тя е със седалище в Сан Франциско и е създадена с цел подпомагане на бедните и бездомни хора. Съобщава се още, че към събраните досега средства от търга Smith & Wollensky ще дадат допълнителни 10 хил. долара от себе си, отново за благотворителност.


Предишната рекордна сума, платена за вечеря с 81-годишния финансист, възлизаше на 2,6 млн. долара. Тя беше дадена през 2010 г. и 2011 г. от мениджъра на инвестиционния фонд Peninsula Capital - Тед Уешлър. През септември 2011 г. Бъфет го взе на работа в Berkshire Hathaway.

Въпросният ходинг, собственост на Уорън Бъфет, чиято основана дейност са застраховането и инвестициите, през годините се превърна в конгломерат, състоящ се от около 80 компании. Освен горепосочените области, фирмите в него се занимават и с производство и продажба на мебели, бижута, дрехи и храна.

През 2008 г. Бъфет оглави списъка на най-богатите хора в света, според класацията на списание Forbes. Тази година обаче бизнесменът, чието богатство се оценява на 44 млрд. долара, е на трето място. Труден за примирение факт, нали?

Водещи

Най-четени