Колко струва едно тяло - орган по орган и нацяло 07.02 | 15:33

Ориентировъчни цени на вътрешни органи от хората в нужда за хората в нужда

От Кирил Русев

Може би е добре да започнем настоящата статия с предупреждението, че търговията с човешки органи е забранена почти навсякъде, като единствено изключение правят някои страни от третия свят. Това, разбира се, не й пречи да бъде един от най-големите бизнеси в света и да генерира солидно количество ресурси за донори и посредници.

Та, ако намирате, че цените богатството повече от здравословното си състояние и ви се рискува да попаднете под ударите на закона, тук ще ви представим ориентировъчни цени, за които бихте могли да се разпродадете в държави като Индия, Пакистан или Филипините.

По непотвърдени данни можете да очаквате да получите 46 000 000 долара за цялото си тяло, стига то да е в изправност. Естествено, под "да получите" имаме предвид да ги получи някой друг, защото на вас няма да ви трябват, ако ни разбирате какво се опитваме да кажем...

Всъщност, ако спешно ви се умира за добри пари, но все пак искате да оставите някакъв труп на близките си, тогава можете да продадете белите си дробове в чифт за 116 400 долара или поединично за 58 200 парчето.

Сърцето пък може да ви докара допълнителни 57 000 долара и също няма да се отрази на добрия ви външен вид.

За цената на бъбреците съществува противоречива информация, но от някои доклади на СЗО знаем, че в Индия се продават на черно за по 20 000 долара, което е най-ниската възможна продажна стойност. В Китай цената е двойно по-висока, а в Израел положението е почти космическо със 160 000 долара за бъбрек.

Важно е да се отбележи, че това е сумата, която получателите заплащат. С други думи, недейте да очаквате да получите повече от 10 000 за всеки един от бъбреците си, защото има много хора по веригата на доставки, които трябва да хранят семейства.

Роговиците се харчат за скромните 4 000 долара на парче.

За сметка на това пък яйцеклетките стигат до 7 000 долара, а ако сте жена, съвсем спокойно можете да продавате по една на всеки 3 месеца.

Последно, но не на последно място, ви препоръчваме да обмислите супер болезнената, но изключително доходоносна процедура по даряване на костен мозък, която може да ви донесе по 23 000 долара за всеки грам!

Водещи

Най-четени