Котешки кеч на Downing Street 18.10 | 08:17

Сбиха се котките на премиера и на министъра на финансите на Великобритания

От Олга Андреева

Истинска котешка битка се е разиграла между котките на премиера на Великобритания Дейвид Камерън и на министъра на финансите Джордж Озбърн.

Котакът Лари и котаната Фрея, които живеят врата до врата, се сбиха на входа на резиденцията на министър-председателя на Downing Street 10, съобщи в. Telegraph.

Наложило се двамата да бъдат да бъдат разтървавани. Фрея изглежда държала по-силни позиции в схватката, а Лари, въпреки превеса на противника, бил толкова изнервен, че се наложило да бъде насилствено прибран, за да охлади страстите.

Не е ясно какво е предизвикало напрежението между двамата космати квартиранти на Номер 10 и 11 на Downing Street. Запитан на какво се дължи враждебността в отношенията между Лари и Фрея, говорителят на премиера лаконично заявил: "Просто живеят заедно."

Преди почти две години Лари беше назначен за главен мишелов в премиерската резиденция, но оттогава търпи непрекъснати критики, че не се справя със задълженията си.

Фрея пък се завърна неочаквано при семейство Озбърн след тригодишно странстване, през което се водеше за безследно изчезнала.

Преди месеци се появи информация, че Лари е бил уволнен и Фрея е поела ангажиментите по ловене на мишките в резиденцията на Камерън. Това би могло отчасти да обясни искрите, които прехвърчат между тях.

Вижте професионалната фотосесия на Лари в галерията. 

Водещи

Най-четени