Круши за дъщерята на Обама вдигнаха на крак службите за сигурност 12.11 | 17:48

Южнокореец искал да направи подарък, но в крайна сметка пратката му била върната след щателна проверка

От Нели Минчева

Разкритият заговор с пратките бомби от Йемен за Чикаго наистина е изопнал нервите на службите за сигурност в много страни по света. Доказателство за това е случка в Сеул, където в четвъртък и петък се състоя срещата на високо равнище на Г-20, пише вестник Daily Telegraph.

Заедно с още 19 лидери във форума участва и американският президент Барак Обама. Негов почитател от южнокорейския пристанищен град Пусан решил да го зарадва с необичаен подарък.

Седемдесетгодишният южнокореец, чието име не се съобщава, опаковал няколко азиатски круши и ги пратил в колет за Саша Обама, по-малката дъщеря на президента. Дори адресирал пратката директно до Саша, но тя била прехваната в клон на пощите в Сеул.

При проучване със скенер служителите видели вътре 15 подозрителни според тях кръгли предмета, които приличали на плодове. Повикан бил екип за обезвреждане на бомби и специално обучено куче.

При отварянето на пакета било установено, че съдържанието му е безобидно. Пратката обаче била опакована наново и върната на изпращача. Барак Обама вече напусна Сеул и пристигна в Япония за срещата на върха на страните от АТИС.

Водещи

Най-четени