Лисица си мисли, че е куче 29.01 | 16:31

Рокси спи в кучешки кош и се храни се от кучешка купичка

От Ивайло Коралски

Лисица се мисли за куче, след като била спасена и отгледана като домашен любимец, съобщава Daily Express, цитирани от БТА.

Рокси спи в кучешки кош, храни се от кучешка купичка, отказва сурово месо, гони топки, дъвче стар кокал и дори предвожда кучетата, когато се разхождат заедно.

Лисицата е била спасена от служители на резервата в Нънитън и Уоруикшир, Великобритания, които я открили да виси от мост с въже около шията. Спасителите на Рокси направили всичко възможно, за да възвърнат доброто й здраве. Веднъж възстановило се, животното изумило всичко с кучешкото си поведение.

Когато Рокси укрепнала достатъчно, за да бъде върната в естествената й среда, служителите изразили опасенията си, че тя няма да оцелее, и лисицата била оставена да живее в резервата.

Късметлийката Рокси радва всички с кучешките си привички. Освен разходките с кучетата, които обикновено предвожда, лисицата най-много обича да бъде прегръщана и гъделичкана по коремчето. В знак на благодарност Рокси радостно маха с опашка.

"Когато я открихме, Рокси беше много болна. Поведението й след възстановяването й ни наведе на мисълта, че някой се е опитал да я отглежда като домашен любимец и тя е свикнала с хора. В резервата имаме шест лисици и въпреки че понякога подушва останалите, предпочитанията й определено клонят към кучешката компания", разказва управителят на резервата Джеф Грюкок.

Водещи

Най-четени