Маите ще продължават да крият своите тайни 04.04 | 14:54

Варвари ли са били индианците, или напреднала цивилизация?

От iNews.bg

Величествените руини на маите, разхвърляни из Южна Америка, са пълни със загадки, а техният прочут календар ни кара да си задаваме едни и същи въпроси.

Защо в него има само 260 дни, по каква причина маите са го наричали "следа от Бога" и вярно ли е, че в него е посочена точната дата на края на света?

И това далеч не са всички тайни, оставени ни в наследство от древната и загадъчна цивилизация.

Според преданието боговете създали хората от царевица. Хората построили цели градове, които нямали равни по света, с компютърна точност изчислявали движението на планетите и звездите, във футбола играели не на живот, а на смърт, и достигнали самия връх на цивилизация, която и до днес удивлява света.

А след това изоставили своите градове. Но откъде са дошли те, антрополозите не знаят и до днес. Частични изследвания на гробници и писменост на маите са навели учените на извода, че маите са погребвали починалите по същия принцип, както и египтяните – в саркофази. Дали е възможно техни предци да са били египтяните? Но защо тогава те не са им предали многобройните си знания?

В джунглите на Централна и Южна Америка за последните години са открити руини на десетки големи и малки "забравени" градове от доколумбовата епоха. Например пирамидата Куикуилко в Мексико.

Цялата статия можете да прочетете в Мегавселена.

Водещи

Най-четени