Младежи се напиват с дезинфектант за ръце 28.04 | 11:35

Младите, които не могат да си купят алкохол, прибягват до крайни мерки, за да се напият

От Елена Кирилова

Нова смущаваща мания сред тийнейджърите потресе целия свят. Новият хит сред младежите е консумирането на дезинфектант за ръце. Тенденцията се дължи на това, че в дезинфектанта се съдържа алкохолна основа, която се явява евтин заместител на алкохола, разкрива Oddity Central.

Децата по принцип нямат достъп до алкохол, така че използват течността за почистване на ръце, за да се напият, разкрива OddityCentral.com.

Наскоро шестима тийнейджъри бяха приети в спешно отделение в San Fernando Valley поради алкохолно отравяне, причинено от прекалената консумация на дезинфектант.

След случилото се държавните служители си дадоха сметка, че проблемът излиза извън граници и започнаха да изпращат предупреждения до родители и учители, за да ги предупредят за множеството опасности.

Според Сайръс Рангън, медицински консултант по токсикология в детската болница в Лос Анджелис, тийнейджърите се нуждаят от само няколко глътки, за да се напият. Проблемът се крие там, че малките бутилчици с веществото са абсолютно достъпни навсякъде, а освен това са и много евтини.

Децата дори са се научили да отделят алкохола от останалите съставки, като използват малко сол.

Множество хора изобщо не са наясно, че в дезинфектантите се съдържат 62% етилов алкохол, а консумацията спокойно може да се сравни с тази на твърд алкохол.

Поради тази причина младите хора използват веществото, което по принцип е предназначено за почистване на ръце, като истински заместител на алкохола.

Най-четени