Момичета, време е да черпите! Вижте коя е идеалната закуска 12.10 | 14:43

Какаото и черният шоколад са много полезни за мозъка

От iNews.bg

Почти няма представителка на нежния пол, която да не обича да си хапва сладкиши, особено шоколад. Какаовият десерт е най-голямото изкушение, което се опитваме да избегнем в битката си с килограмите. Но спокойно, вече можете да сложите край на лишенията. Оказа се, че идеалната закуска е не какво да е, а шоколадова торта.

Експертите обясняват, че какаото и черният шоколад са изключително полезни за функцията на мозъка. Те стимулират абстрактното мислене, бързото запаметяване и добрата концентрация. Освен това, вероятно от опит всички знаят, че помагат и за успокоение. Затова, както и скорошните изследвания показват, шоколадовата торта е най-добрата храна за начало на деня.

Друга полза от шоколада е набавянето на повече енергия заради високата си калоричност. Ако на закуска си хапваме в умерени количества, това би донесло на човек много повече енергия, отколкото стандартните закуски.

Неочаквано се оказа също, че сладкото изкушение е полезно при диети. Това показа друго изследване. Учените съветват той да се консумира сутрин на закуска, тъй като по това време на деня метаболизмът е най-активен.

Водещи

Най-четени