Мъжете харесвали жените с по-малко грим 22.03 | 15:13

Оказва се, че и двата пола предпочитат по-свежите лица

От Пламена Вълчева

Мъжете харесват жените с по-малко грим, установиха британски психолози, предава в. "Daily Mail”.

Жените също смятат, че приятелките им изглеждат по-добре, когато не са прекалено силно гримирани. Д-р Алекс Джоунс от университета в Бангор казва, че хората често не могат да преценят какво е привлекателно за противоположния пол, независимо дали това се отнася до тегло, ръст или грим.

В повечето случаи мъжете предпочитат жените с до 40% по-малко грим. Участниците в проведено изследване на тази тема са мислели, че другите харесват повече грим. Жените били убедени, че плътният грим е по-привлекателен за мъжете. Това обаче било "далече от истината".

Мъжете харесвали повече свежите лица. Жените също предпочели по-естествената красота. Резултатите от изследването бяха огласени във връзка с акцията за набиране на средства за борба с рака чрез публикуване на селфита на знаменитости, направени без грим. Тя вече успя да набере 2 милиона британски лири, допълва БТА.

Друго изследване на учени от Калифорнийския институт показа, че на снимките в едър план хората изглеждат по-малко привлекателни, независимо колко са красиви. Това се дължи на геометричното изкривяване в сравнение със снимките от по-голямо разстояние. На снимки отблизо хората предизвикват и по-малко доверие.

 




Водещи

Най-четени