Най-подходящите храни за червено вино 10.02 | 11:00

Виното и хранителните комбинации са индивидуален избор

От iNews.bg

Февруари е месецът, в който пием най-много червено вино. На 14 февруари празнуваме и деня на любовния еликсир- Трифон Зарезан. Ако можете да пиете отговорно и умерено - до две чаши на ден за мъжете, една за жените - червеното вино може да ви лекува. То съдържа висока концетрация на ресвератрол, който влияе на продължителността на живота и намаля риска от диабет и сърдечни заболявания. Хубавото вино, върви и с хубаво мезе. С какви ястия е подходящо да съчетавате червеното вино, разказва платформата за поръчки на храна foodpanda.

Виното и хранителните комбинации са индивидуален избор. Чувството за вкус на всеки човек е различен. Червените вина вървят много добре с по-тежки храни - говеждо месо, сирена, тестени изделия, и така нататък.

  1. Мерло - съчетавайте го с печено пиле или патица. Подходящо е да се консумира с плато от сирена, или с паста, която залята със сос от сирена и кашкавали.

 

  1. Каберне Совиньон - това е плътно вино, което може да бъде съчетавано с обилни ястия като печено агне и говеждо месо. Подходящо е за всички видове паста, поднесена с червени сосове. Това вино е единственото, което отива с черен шоколад или изделия от тъмен шоколад.

 

  1. Пино Ноар - с радост ще украси всяка маса за Коледната вечеря - това е идеално с печена пуйка и печено агне. Също се съчетава добре с крем, леки меки сирена и овесени питки.

  1. Порт Вайн - Това е сладко вино, което съчетавайте само със силни сирена или шоколадови изделия.

  1. Сираплътно вино, което отива особено добре с пържоли на скара и печени зеленчуци.

  1. Санджовезе - италианските червени вина, гарнирайте с богати месни сосове за спагети, или го изпробвайте с пица пеперони

Червените вина, не са подходящи да се консумират с плодове.

Не забравяйте - това са само насоки. Доверете се на собствената си преценка да ядете и пиете това, което ви харесва!

 

Водещи

Най-четени