Най-силният българин чупи световен рекорд в Пловдив 25.09 | 15:27

Стоян Тодорчев ще пробва да подобри рекорд в стронгмена - 150,5 кг мъртва тяга с една ръка

От Пламена Вълчева

Най-силният българин и 7-кратен световен рекордьор в силовия многобой Стоян Тодорчев ще пробва да подобри още един световен рекорд в стронгмена – 150,5 кг мъртва тяга с една ръка. Предишният рекордьор е руснакът Алексей Тюкалов.

На спортен фестивал в рамките на "Седмицата на благотворителността 2014”, организирана за втора поредна година от Община Пловдив, ще се случи нещо невиждано под тепетата. 

Фестивалът ще започне с демонстрации на различни пловдивски клубове по силови спортове и бойни изкуства, включително бокс, киокушин карате. След това ще се проведе благотворителен търг на тренировъчни, спортни и състезателни пособия – кимона, боксови ръкавици и много други, с които наши спортисти са печелили злато на европейски или световни първенства.

Търгът с благотворителна цел, ще бъде последван от атрактивни демонстрации на състезатели по Стрийт Фитнес, преди да се стигне до "гвоздея на програмата” – състезание по мъртва тяга с една ръка с Rolling Thunder, в което ще участват Стоян Тодорчев и още 5 водещи силови атлети. 

Всички събрани средства по време на спортния фестивал ще бъдат дарени за каузата на Седмицата - реновиране и облагородяване на спирките на Детската железница "Знаме на мира" (Младежки хълм) и изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания.

Водещи

Най-четени