Най-скандалните корици в историята (СНИМКИ) 01.06 | 11:55

Още преди 20 години издателите не са имали никакви задръжки

От iNews.bg

Списанията са създадени за забавление на обществото и за генериране на печалби на техните собственици. Всяко издание разчита на своята корица, за да събуди любопитството на потенциалните си читатели. И да ги накара да инвестират средства, за да го притежават.

Ето защо не е чудно, че кориците често са противоречиви, подвеждащи и дори скандални, Това явно е единственият път към съзнанието на масовите потребители. 

Jenite.bg са събрали на едно място своеобразен архив на емблематични корици, появявали се по будките за вестници по света от 1981 година насам. 

Броят на Rolling Stone с Йоко Оно и Джон Ленън (на снимката вляво) например все още се помни като един от най-обсъжданите в историята на печатните медии изобщо. 

Въпросното издание излиза през януари 1981 година, а на корицата му са двете известни личности, заснети от Ани Лейбовиц. Защо това списание е било толкова обсъждано ли? Първо, Джон Ленън е чисто гол. Второ, то излиза в деня на убийството му.

Разгледайте и останалите най-скандални корици на списания, за да се убедите, че още преди 20 години издателите не са имали никакви задръжки.

Водещи

Най-четени