Най-хубавите котки се събраха във Велико Търново 25.07 | 07:28

Едни от най-причудливите котешки породи очароваха публиката на котешката изложба

От Стоян Николов

71 котки с различни породи, цветове, размери и характер бяха представени на първата Национална изложба на котки, организирана от Съюза на фелинолозите в България и провела се в събота (23 юли) във Велико Търново, съобщи Север.бг.

Организаторите не бяха поставили условие участниците да са породисти, така че в изложбата взеха участие и четириноги без благороден произход. Задължителните критерии за включване в експозицията бяха две: да имат ваксинации и да са с изрязани нокти.

Представените породи бяха британска късокосместа, шотландска клепоуха, турска ангорска, ориенталска котка, невска маскарадна, сибирска, персийски, манкс, донски сфинкс, екзотична котка, регдол.

Красивите домашни любимци не само показаха достойнствата си пред публиката, а и бяха оценявани от професионален фелинолог – австрийката от японски произход Томоко Влах.

За да докажат качествата и отличното си физическо състояние, те бяха претегляни, а състоянието на козината и мускулите им бе подлагана на щателна проверка. Убедете се в прелестите на претендентите за призовите места тук.

Съорганизатори на мероприятието бяха Световната федерация на котките (WCF) и Общината на старата столица. В момента във WCF членуват повече от 540 клуба от целия свят. 

Водещи

Най-четени