Наш барман поставя рекорд на Гинес 29.01 | 21:58

За 24 часа смята да забърка 2014 коктейла

От Надежда Стоянова

На българските бармани отдавна им се носи славата, че се справят доста добре с бутилките. Специално за всички, които се съмняват в способностите им, президентът на Българската асоциация на барманите Пенчо Пенчев ще се опита да постави рекорд на Гинес. Той ще привлече погледите към уменията си на 14 март, когато за 24 часа ще направи 2014 коктейла.

По този начин със сигурност много ще помогне на кандидатурата на морския град за европейска столица през 2019 г. За да реализира постижението, ще трябва да прави свежи напитки с алкохол по авторско меню от 10 сутринта до същото време на следващия ден. В случай че се справи със задачата, ще подобри последния рекорд, който беше поставен в Шри Ланка с 1501 коктейла.

Общината във Варна също ще помогне за реализирането на това постижение, като за целта вече са отпуснати 10 хиляди лв, пише "Стандарт". Толкова всъщност е таксата за присъединяване на съдия и медиен експерт на Гинес в избрания ден.

В интерес на истината нашенецът има сериозен опит при поставянето на рекорди. През 2002 г. се отчете с 986 коктейла, но десет години след това италианци го минаха с резултат от 1250 напитки. През миналата година пък бармани от Шри Ланка поставиха последния рекорд, който вече споменахме.

Водещи

Най-четени