Не е истина какви чудеса може да направи виното с връзката ви 14.02 | 11:54

Ето коя е най-подходящата напитка за Деня на влюбените

От iNews.bg

Свети Валентин е един много специален ден за всички влюбени. Покрай трескавата подготовка за деня обаче вероятно едва ли се замисляте на каква алкохолна напитка да заложите тази вечер. Това зависи от личните предпочитания, но като че ли везните се наклоняват по посока на червеното вино.

Защо?! Оказа се, че и науката има пръст в тази работа. Според ново проучване именно тази е най-подходящата напитка за празника. Умерената консумация помага за по-запомнящи се и страстни преживявания под завивките и при двата пола, пише британският вестник Mirror.

На здравословните страни от консумацията на червено вино едва ли трябва да обръщаме по-обстойно внимание. Всички знаем, че понижава риска от диабет, предпазва от проблеми с паметта, справя се чудесно с депресията и се отразява положително на сърцето. И допълнителен бонус за жените, предпазва от напълняване.

По-важното за днешния ден е свойството на червеното вино като афродизиак. То съдържа съставки, които стимулират ерогенните зони. Консумацията на две чаши дневно повишава либидото при жените, а при мъжете растат нивата на тестостерона в кръвта.

Водещи

Най-четени