Неочакваните приложения на бирата 15.04 | 22:35

Вече никога няма да изхвърляте любимото пиво

От iNews.bg

Всички знаем, че най-доброто предназначение на бирата е да разхлажда горещите летни вечери. Все пак вероятно можете да се сетите и за друго приложения. Ние ще ви помогнем малко с няколко интересни предложения, така че да не изхвърляте забравената бутилка в хладилника.

Може и да ви прозвучи странно, само че бирата има способността да полира мебели. Престоялата бира може и да не става за пиене, но ще ароматизира по идеален начин понамирисващите градински мебели. Освен това можете да използвате бирата за полиране на дървените части на мебелите. Единственото изискване е да не бъде газирана.

Друго нещо много полезно – дави плодовите мушици. За да се отървете от досадния проблем с мушичките, които кръжат около плодовете, са ви нужни буркан, парче хартия и малко бира. Навийте хартията на фуния и я пъхнете с тесния край в буркана, в който има бира. Хартията трябва да достига до около сантиметър над течността. Мушичките ще бъдат привлечени от бирата и веднъж влезли през тесния отвор ще им бъде трудно да излязат. В крайна сметка те ще се удавят. Може да отнеме няколко дни, но всички вредители ще са в капана.

Още интересни предназначения на бирата можете да откриете на страницата Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени