Нов апокалипсис! Краят на света щял да бъде на 22 февруари 17.02 | 11:32

Според скандинавската митология в края на седмицата всички ще отидем в ада

От Надежда Стоянова

Изглежда, апокалиптичните теории са много любопитни на хората по целия свят. Затова непрекъснато чуваме за различни предсказания, предопределящи края на света. След като се оказа, че грешно сме тълкували календара на маите, сега предстои да проверим достоверността на някои от пророчествата в скандинавската митология.

Само нека изясним – скандинавската митология обхваща предхристиянската религия, вярата и легендите на скандинавците, както и на викингите, които се заселват в Исландия. Според тези вярвания светът щял да свърши тази седмица. Точната дата е 22 февруари. Тогава ще е финалната кървава битка.

Вярващите твърдят, че когато настъпи съдбовният ден, Земята ще се разцепи, изпращайки хората в ада. Тези събития били пророкувани от върховния бог в митологията на германите Один. Той е повелителят на небето и справедливата война и отговаря за справедливостта. Баща е на Тор, Тир, Балдур и други богове.

Всъщност апокалипсисът съвпада с 30-ия JORVIK Viking Festival, който ще се проведе този уикенд в Йорк, Североизточна Англия, пише британското издание Mirror.

Водещи

Най-четени