Нова Зеландия залята от гей младоженци 19.08 | 09:24

За малко повече от седмица 31 еднополови двойки са сключили брак

От Христина Рафаилова

Нова Зеландия е залята от току-що бракосъчетани гей двойки. В понеделник (12 август) на територията на страната са се съчетали 62 души от един и същи пол. 

Държавата стана 14-ата страна, която признава брака между хомосексуални. Това стана възможно, след като парламентът в Нова Зеландия прие закон, с който позволява сватбите между гейове, съобщава BBC. 

Сред щастливите младоженци са Таш Витали и Мелиса Рей, които на всичкото отгоре спечелили в радио състезание супер луксозна сватба. 

Друга гей двойка – Линли Бендал и Али Уамикау, се врекоха във вечна вярност във въздуха на специален полет между Куинстаун и Оклънд. Церемонията беше водена от американския актьор Тайлър Фъргюсън от нашумелия сериал "Модерно семейство". В него той играе гей, който живее с партньора си и малката им дъщеричка. 

След легализирането на гей браковете в страната се очаква да пристигнат двойки и от други страни, за да се оженят или омъжат.  

Около 1000 еднополови двойки от Австралия планират да сключат брак в Нова Зеландия. Първите влюбени, които се очаква да пристигнат, са Пол Макрати и Трент Кендлър. Съюзът им няма да се признава от собствената им държава. Те обаче смятат, че това е много важна стъпка в техния личен живот, както и от историческа гледна точка. 

Водещи

Най-четени