Нова мания сред хирургичните процедури – нос тип Айфеловата кула (ВИДЕО) 05.02 | 18:33

Много млади жени нямат търпение да се подложат на най-новата медицинска процедура

От Лазар Тодоров

Китайски студенти прибягват до странна практика – операция на носа тип Айфеловата кула. Най-новата модна тенденция обещава да направи носа ви класически, строен и с лек наклон, подобен на безупречния наклон на Айфеловата кула, пише Odditycentral. 

Хирургът Уанг Хюминг, инициаторът на идеята за процедурата, казва:

"Повлияни сме от красотата на Айфеловата кула. Нашата цел не е само да добавим нещо към носа, а да го реконструираме."

Операцията е на стойност близо 10 хиляди долара и включва уголемяване на носа, като се използва тъкан от челото. Стотици постери, които рекламират тази новост, са разлепени из цял Чунцин, където Хюминг практикува. На плакатите може да се види жена с перфектен нос, която е отправила поглед към силуета на Айфеловата кула.

"Някои студенти са изправени под голям натиск в търсенето на работа след завършването си, но ако външният им вид е подобаващ, те ще имат по-голям шанс да си намерят работа. Вече имаме студенти, които се сдобиха с нос Айфелова кула, това много им помогна", казва още Хюминг.

Идеята за връзката между известната френска забележителност и медицинската процедура е свързана с естетически дизайн и се опитва да съчетае изкуство и медицина в едно.

Водещи

Най-четени