Няма да си купите тази бира, ако разберете какво е името ѝ 21.11 | 11:00

Според производителите пивото нямало нищо неприлично в заглавието

От Беатрис Николoва

Ще зададем въпрос на всички любители на бирата – наименованието й има ли значение за вас. Това се оказа сериозен маркетингов проблем на голям производител на бира в Германия, която се разпространява предимно в Австрия.

Пивото се нарича F..cking Hell (Ши*ан ад) и шокира потребителите и предизвика полемики Според производителите пивото нямало нищо неприлично в заглавието.Думата Факинг идвала от едноименното австрийско селце. А думата "Hell" на немски означава светлина. Така че ако се вгледаме по-внимателно в търговската марка, тя би трябвало да означава "светлина от Факинг", пише Daily Mirror.

Бирата с неприличното заглавие бе взета на въоръжение от ултра дясната австрийска Партия на свободата. Нейното седалище е в градчето Шердинг, което се намира недалеч от Факинг.

1439256

Селцето Факинг, което на немски се произнася Фукинг, досега се е разделило с 13 свои табели. Те са любима тема на британските шегаджии, които гордо ги показват в родината си.Баварските градове Кисинг, Петинг, както и източногерманският Писен имат същите проблеми, защото на английски имената им означават целуване, опипване и уриниране.

 

Водещи

Най-четени