Обяд с Уорън Бъфет струва 2,63 млн. долара 13.06 | 12:14

Спечелилият събеседник няма право да обсъжда единствено бъдещи инвестиции

От Теодора Деянова

Анонимен участник се опита да постави рекорд като плати над 2,6 милиона долара, за да обядва с инвеститора Уорън Бъфет, предаде АП.

Въпреки че е дал оферта за 2 626 411 долара с цел да надвиши миналогодишната от 2,6 млн. долара, участникът не успя да постави рекорд в историята на благотворителните търгове на eBay, защото предложението за рекордната сума е направено, след като търгът вече е бил затворен.

Така или иначе спечелилият търга ще обядва с най-богатия човек в света за 2008 г. според Forbes, а дадените от него пари ще отидат по сметката на фондацията "Glide”, която осигурява социални услуги за бедните и бездомните в Сан Франциско.

По традиция обядът ще се състои в нюйоркския ресторант "Smith and Wollensky", където Бъфет ще прекара няколко часа с победителя. Двамата ще обсъждат теми, които вълнуват главно победителя.

Единствените теми, които президентът на "Berkshire Hathaway" не иска да бъдат засягани, са потенциални бъдещи инвестиции. "Срещал съм много приятни хора покрай тази инициатива", коментира Бъфет.

Миналата година търгът беше спечелен от анонимен американец, който плати въпросните 2,6 млн. долара. През 2009 г. инвеститорската фирма "Salida Capital" плати 1,68 млн. долара за обяда с Бъфет, а през 2008 г. китайски фондов мениджър даде 2,11 милиона.

Търгът, който се провежда ежегодно от 1999 г., е огромен генератор на приходи за "Glide”, които управляват 17 млн. годишен бюджет. Благотворителната организация твърди, че обедите с Бъфет досега са се продали за общо 9 млн. долара.

Водещи

Най-четени