Отнеха книжката на руснак за 72 години 16.11 | 09:15

Ще трябва да живее до 112 години, за да може пак да кара кола

От Олга Андреева

40-годишен руснак от Челябинск получи 72-годишна забрана да шофира кола заради поредица от нарушения, съобщи РИА Новости. Сергей е бил задържан от полицията в града, след като извършил поредното си нарушение.

Мъжът е получавал 247 пъти административни порицания, включително 68 пъти за шофиране с отнета книжка и 18 пъти за шофиране под влияние на упойващи вещества.

В крайна сметка шофьорската книжка на Сергей ще му бъде отнета за 72 години, се посочва в съобщение на полицията.

Сергей, който все още има надежда, че може да си върне разрешителното за шофиране, ще трябва да живее до 112-годишна възраст, за да се качи отново на кола.

"Да ти забранят да караш кола 72 години е като да те разстрелят три пъти", заяви драматично Сергей, като допълни, че напълно признава вината си и е готов да направи всичко, за да си получи книжката обратно.

Все пак мъжът е далеч от рекорда за най-дълъг срок за отнемане на шофьорска книжка, държан от руснак от западносибирския град Барнаул, който загубил разрешителното си за 156 години през 2009 г., след като бил задържан от пътна полиция 194 пъти. Мъжът редовно карал колата си пиян.

Най-четени