Още „дивни“ факти на вашето внимание 21.11 | 11:48

Този път главни герои са кучета герои, лъжливи горили и пияни шофьори

От Ивайло Коралски

Колегите ни от Div.bg изненадват с поредната порция любопитно дивни факти, които със сигурност не са известни на мнозинството български граждани.

Факти, предназначени от онази, любознателна категория хора, която, не се съмняваме, представляват по-голямата част от нашите читатели.

Ето новата порция НЕскучни факти:

1. В момента има поне 30 милиона активни Facebook профили на хора, които вече са мъртви.

2. Ако в Амстердам почине човек, който няма живи роднини или каквито и да е близки, които да дойдат на погребението му, се назначава поет, който да напише поема и да я рецитира на погребението.

3. Най-големият затвор в Боливия има свой социален ред. Вътре в самия затвор няма надзиратели. Затворниците избират свои собствени лидери и спазват свои закони. Затворниците работят, получават заплати и с тях плащат наем за килията си. Някои от тях дори живеят със семействата си.

4. Слоновете се страхуват от пчели. Те дори имат специално тръбене, което казва на останалите слонове "Бягайте, нападат ни ядосани пчели".

5. Една от горилите, които били обучени да общуват посредством жестомимичен език, веднъж излъгала дресьора си, твърдейки, че не тя, а едно коте дошло и изтръгнало мивката от стената.

Останалите факти, тук.

Водещи

Най-четени