Пиеш си като пич и си свеж като краставичка 13.11 | 16:51

Мечтите на любителите на чашката се сбъдват – край на махмурлука

От Антония Михайлова

Изглежда, най-смелите мечти на тези, които обичат да си пийват, тихичко започват да се сбъдват. Проф. Дейвид Нът от Лондонския имперски колеж твърди, че екипът му е постигнал значителни успехи в разработването на алкохол, който не предизвиква махмурлук.

Само че има един проблем – засега учените не могат да намерят инвеститор за изобретението, съобщава Independent.

Според проф. Нът, когато погълне разработеното от тях вещество, човек получава същите усещания като при употреба на алкохол, например отпуска се и се разкрепостява. Но това се случва без нежеланите странични ефекти, които настъпват с напиването и особено на следващия ден, когато препилият не знае къде му е главата.

Освен това възникващото под действието на новия алкохол чувство на опиянение може да се премахне едва ли не моментално, като се вземе съответният антидот.

По такъв начин, твърдят изследователите, изобретението им ще позволи на човека първоначално добре да се отпусне, а след това да си седне на стола и да продължи работа, сякаш нищо не е било.

Ето че обаче това толкова полезно за хорицата откритие не може да си намери инвеститори. Алкохолните компании виждат сериозна заплаха в новото изобретение.

А ученият твърди, че неговият "антимахмурлийски" алкохол може да предизвика революция в производството на спиртни напитки, аналогична на тази, която са извършили електронните цигари в културата на употреба на тютюн.

Водещи

Най-четени