Познайте маската на кое страшилище е хит за Хелоуин 2015? 31.10 | 14:31

Освен тиква, на този ден се хапват сладки кексчета със страховити фигури и „чудовищни очи“

От Ростислава Иванова

И Хелоуин, като всичко останало в заобикалящата ни среда и в живота, се подчинява на модни тенденции. Тазгодишният хит в маските и костюмите на "страшния празник" са зомбитата и призраците. Миналата година на Хелоуин в цял свят най-актуални бяха скелетите.

Учените припомнят любопитния факт, че страховете ни са вградени в нашето ДНК и се предават от поколение на поколение като механизъм за оцеляване. Хелоуин е средновековно средство на народите от Западна Европа за превъзмогване на страховете от неизвестните и тайнствени сили. Затова основната цел е да бъдат изплашени "наужким" максимално голям брой хора.

В навечерието на Хелоуин, консумацията на преработени захари и изкуствени добавки е позволена, тъй като в този ден се набляга на сладките кексчета с формата на страховити фигури, както и на бонбоните.

Foodpanda представя и най-консумираните лакомства:

 

  1. Тиква - определено тиквата е символът на страховития празник. По света може да видите множество хора, които да обикалят с тикви - фенер. За да бъдете по-оригинални, издълбайте една тиква и я напълнете с лакомства като подканите вашите гости да бръкнат в нея и да видят какъв сладък късмет ще им се падне.

  2. Пуканки - карамелизираните пуканки заемат почетното второ място. Нашето предложение е да ги нанижете на конци и украсите къщата с тях.

  3. Пунш - питието е важна част от вашето парти. За да изненадате своите гости, направете зелен или кърваво червен пунш, с вкус на лайм или ягода.

  4. Бисквити - през последните години се наложи традицията да се подготвят печени бисквити в кръгли форми и украсени по страховит начин с много черен шоколад и украса.

  5. Чудовищни очи - това е чудесно хелоуин предястия, което представлява крема сирене и мюсли, оформени на топка, със забучена зелена маслина по средата.

     

    В този ден, се избягва консумацията на месо и поради тази причина се набляга на голямо разнообразие от вегетариански храни и сладки. Правят се фигурки от тесто на змия, тарантула и прилеп.

Водещи

Най-четени